loading

1971 - 2000

1971
Kigördült a tízmilliomodik Opel gépkocsi a rüsselsheimi üzemből. Gyártani kezdik a Rekord D-t, szintén Rüsselsheimben. 
1972
A dudenhofeni tesztpályán az Opel új dízelmotorjával felszerelt módosított Opel GT két világrekordot és 28 nemzetközi rekordot állított fel. 
1973
A biztonsági öv valamennyi Opel modell alapfelszereltségévé válik. 
1974
Walter Röhrl és navigátora, Jochen Berger egy Ascona A modellben szereztek Európa-bajnoki címet. 
1978
A gépkocsik piacán két új csillag jelent meg: a luxus négyüléses Senator és a sportos ferdehátú Monza kupé. 
1981
Az Opel az első autógyár, amely környezetbarát, vízbázisú festéket használ. 
1982
A spanyolországi Zaragozában új üzemmel szerződnek az új Opel Corsa gyártására.A kompakt modell gyorsan teret hódít, hamarosan osztályának legnagyobb számban értékesített járműve lesz. 
1985
Az Opel az első német autógyártó, amely valamennyi modellsorozatánál bevezeti a katalizátort. 
1986
Az Omegát az Év Autójának választották meg.
 
1990
Az Opel az első gépkocsigyártó, amely megvalósítja a műanyagok újrahasznosítását. Ez a lépés tükrözi a vállalat környezetbarát technológiák iránti elkötelezettségét. A Rüsselsheimben dolgozó mérnökök módszeresen dolgoznak a veszélyes anyagok, például az azbeszt és a kadmium gyártási folyamatból való kizárásán. Egyidejűleg elérték a festékekhez használt oldószerek és a fluor-klór-szénhidrogének (CFC) fenntartható csökkentését is. 
1991
Az utakon és a piacon évek során felmutatott kiemelkedő teljesítményét követően véget ér a Kadett gyártása. Utódja az Astra. Az új járművet az Opel biztonsági rendszerével látták el, amely oldalvédelmet, az ülésekbe épített kicsúszás elleni védelmet és övfeszítőket foglal magában.
A cég első terepjárója Frontera néven egy év alatt kategóriájának európai piacvezetőjévé válik.
 
1995
Újabb első hely a német autógyártók versenyében: az Opel valamennyi gépkocsiját teljes méretű légzsákokkal szereli fel mind a vezető, mind az első utas oldalán.
1999
Az Opel az autógyártásban elért százévnyi sikerét ünnepli. Az Opel Milleneumi Expressz díjnyertes multimédiás kiállítása egy teljes vonatot elfoglalt, és végigzakatolt Európán.
Rüsselsheimből kigördült az ötvenmilliomodik Opel, egy Omega. Az Opel Zafirával az Opel a kompakt kisteherautók új osztályát hívta életre, a rendkívül sokoldalú belső elrendezést biztosító Flex7 koncepció alkalmazásával.
 
2000
Elkezdődik az Opel Agila gyártása. Az első német mikrobusz tökéletes városi jármű. Bemutatták a Zafira földgázzal működő változatát. 

 

Ugrás az oldal tetejére