loading

2001 - 2009

2002
Az Opel új arculati kampányba kezd "Opel. Friss gondolatok a jobb gépkocsikért" szlogennel. A német kancellár, Gerhard Schröder nyitotta meg ünnepélyesen a világ legfejlettebb autógyártó üzemét Rüsselsheimben.
Az Opel bemutatja első fenntarthatósági jelentését.
 
2003
Németországban egyszerre mutatták be az Opel Signumot és a Merivát.
Rüsselsheim új, motorokkal kapcsolatos kezdeményezése: négy új CDTI közös nyomócsöves dízelegység és üzemanyag-takarékos TWINPORT technológia benzinüzemű motorokhoz.
Megkezdték az üzemanyagcellás Zafira HydroGen3 hétköznapi körülmények közötti tesztelését Tokióban és Washingtonban. 
2005
Az Opel Zafira 1.6 CNG (sűrített földgáz) a legnépszerűbb alternatív meghajtási rendszer Németországban.
26 ország újságírói az 1,0 és 1,4 liter közötti kategóriában az 1,3 CDTI ECOTEC hajtóművet az "Év Motorja 2005" díjjal tüntették ki.
Nyár óta az Opel valamennyi dízelüzemű utasszállító gépkocsija részecskeszűrővel kapható. 
2006
A GM Europe új európai tervezőközpontot nyit Rüsselsheimben. 
A Corsák negyedik generációjának világpremierje a londoni Nemzetközi Autókiállításon; megkezdődik a sorozatgyártás Eisenachban és Zaragozában.
Az új Opel Corsa ötcsillagos minősítést kapott utasvédelmére az Euro NCAP törésteszteken.
 
2007
Megkezdődött az Opel OPC Versenytábor: számos kemény tesztelési szakaszt követően 18 500 jelentkező közül kiválasztották azt a tíz legjobb sofőrt, akik a 2008-as 24 órás nürnburgringi verseny résztvevői lesznek.
Az Opel a Frankfurti Autószalonon bemutatja a Flextreme-t; a gépkocsi mérföldkőnek számít az új meghajtási koncepciók fejlődésének történetében. Az elektromos motorú gépkocsi tápellátását akkumulátorok biztosítják. 
2008
A londoni Nemzetközi Autókiállítás keretében mutatkozik be az Opel új csúcsmodellje, az Insignia. Forradalmi vonalvezetésével és kifinomult technológiájával az Insignia hatalmas ugrást jelentett a márka megifjításának irányába. Röviddel ezután stílusáért és újszerűségéért, biztonságáért és kényelméért elnyerte az "Év Autója 2009" díjat. 
2009
Az első Opel megépítése óta 110 év telt el, és most a nemzetközi gazdasági válság miatt a márka fennmaradásáért küzd. Júniusban a General Motors csődöt jelentett. Az Opelnek a német állam nyújt segítséget.
A Frankfurti Autószalonon az Opel bemutatja az új, rendkívül hatékony Astrát, és a nulla kibocsátású Amperát. Az Opel Ampera nagy presztízst jelentő technológiai díjat nyert. 

 

Ugrás az oldal tetejére